• info@dr-behrad.com
  • 02188792149
  • آدرس: تهران، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی، پلاک 19 (ساختمان پزشکان نشاط)، طبقه 4، واحد 12
هزینه عمل زانوی ضربدری

هزینه عمل زانوی ضربدری

بنا بر موقعیت قرارگیری زانو و عملکرد آن، مشکلات و عوارض بسیاری این مفصل حیاتی و مهم را تهدید می ‌کند. یکی از این مشکلات زانوی ضربدری یا ایکس نام دارد. افراد درگیر با عارضه عنوان ‌شده ابهامات و سوالات بسیاری دارند؛ به‌ عنوان مثال اینکه زانوی ضربدری تحت تاثیر چه عواملی بروز می‌ یابد؟ درمان این عارضه چگونه است؟ هزینه عمل زانوی ضربدری چقدر است؟ این مقاله به بررسی پاسخ سؤالات مذکور و موارد بیشتر اختصاص دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تا پایان همراه باشید.

زانوی ضربدری یا ایکس چیست؟

پیش ‌از پرداختن به موضوعاتی از قبیل علائم، دلیل بروز و هزینه عمل زانوی ضربدری بهتر است کمی در رابطه با نحوه شکل‌گیری این عارضه آشنا شویم. زانوها در حالت طبیعی (شکل ایستاده) کمی فاصله از هم دارند. البته وضعیت همیشه به این شکل نیست و گاهی زانوها از هم فاصله گرفته یا به ‌هم نزدیک می ‌شوند. نزدیک شدن کندیل زانوها به هم با دور شدن مچ پا از یکدیگر همراه است که در اصطلاح عامیانه به آن زانوی ضربدری یا ایکس می ‌گویند. عارضه عنوان ‌شده در اصطلاح پزشکی والگوس زانو (Genu Valgum) نام دارد.

آیا ضربدری شدن زانوی کودکان خطرناک است؟

زانوی ضربدری خفیف در کودکان بسیار شایع و بخشی از فرایند رشد است. زیرا زانوی کودک بعد از سن ۱ الی ۲ سالگی و در نتیجه تلاش برای راه رفتن، ایستادن و حفظ تعادل از حالت پرانتزی به حالت ضربدری خفیف تغییر می ‌یابد. به ‌همین دلیل جای هیچ گونه نگرانی برای والدین وجود ندارد. البته وضعیت زانو باید نهایتاً تا سن 7 الی 8 سالگی به حالت طبیعی تغییر شکل دهد. در غیر این صورت پیگیری و درمان آن اهمیت پیدا می‌ کند.

مطالعه مقاله:
علت آب آوردن زانو چیست

زانوی ضربدری تحت تأثیر چه عواملی بروز می ‌یابد؟

بروز این عارضه در کودکی دلیل مشخصی ندارد و به ‌عنوان یک مرحله از فرایند رشد مطرح است. اما در زانوی پرانتزی شدید در کودکان و بزرگسالان عوامل متعددی در بروز این عارضه نقش دارند. سوءتغذیه یکی از مهم ‌ترین عوامل این عارضه است. در افراد دچار سوءتغذیه، استخوان ‌ها به دلیل فقر کلسیم، ویتامین D، فسفر و حتی ویتامین C از استحکام کافی برخوردار نیستند. در نتیجه مشکلاتی از قبیل نرمی استخوان (راشیتیسم) و… بروز می ‌یابند. تخریب مفصل زانو به دلیل بیماری‌ هایی چون رماتیسم، آرتروز و ضربه از دیگر عوامل دخیل در ابتلا به این عارضه هستند. به موارد عنوان ‌شده می ‌توان ناهنجاری ‌های مادرزادی در مفصل زانو، اختلال در رشد صفحات استخوانی، بد جوش خوردن زانو بعد از شکستگی، اضافه وزن و وراثت را نیز اضافه کرد.

هزینه عمل زانوی ضربدری
هزینه عمل زانوی ضربدری

علائم زانوی ضربدری

بارزترین علامت زانوی ضربدری همان تغییر شکل ظاهری است که در آن زانوها به هم نزدیک شده و مچ ها از هم فاصله می گیرند. افراد مبتلا به زانوی ضربدری همچنین درحین راه رفتن با مشکل مواجه می ‌شوند. دلیل این ‌موضوع چرخش دورانی پا حین راه رفتن به‌ منظور جلوگیری از برخورد پای تکیه گاه به پای متحرک است. سایر علائم زانوی ضربدری عبارتند از:
کوتاهی قد
درد شدید پشت و میانه زانو
چرخش رو به خارج استخوان پاشنه
ساییدگی بیش از حد بخش داخلی کفش
خستگی زود هنگام حین دویدن یا راه رفتن

تشخیص و درمان زانوی پرانتزی

تشخیص زانوی ضربدری بسیار ساده و مبتنی بر مشاهده تغییر شکل ظاهری و اندازه‌گیری فاصله بین قوزک‌ های داخلی پا است. براساس فاصله قوزک ‌ها این عارضه به ۴ درجه تقسیم می ‌شود. فاصله کمتر از 5/1سانتی متر به‌ عنوان زانوی طبیعی مطرح است. عارضه درجه ۱، 2 و ۳ به‌ ترتیب شامل فاصله 5/2-5/1، 5-5/2 و 5/7-5 سانتی متر هستند. فاصله بیش ‌از 5/7 سانتی متر نیز به ‌عنوان زانوی ضربدری درجه ۴ شناخته می‌ شود. در صورت کارساز نبودن این روش، متخصص ارتوپد از تصویربرداری اشعه ایکس بهره می ‌گیرد. در درجات شدید پرانتزی شدن زانو معمولاً روش‌ های غیرتهاجمی از قبیل بریس، دارو درمانی و فیزیوتراپی کارساز نبوده و عمل جراحی ضرورت می‌ یابد. هزینه عمل زانوی ضربدری در همه شرایط یکسان نیست. زیرا روش و نحوه عمل جراحی بسته به عامل ایجاد کننده عارضه و شرایط بیمار متفاوت است.

مطالعه مقاله:
بهترین جراح زانوی ضربدری

عمل جراحی زانوی ضربدری

عمل جراحی زانوی ضربدری به دو روش استئوتومی و هدایت رشد استخوان انجام می شود. در روش استئوتومی استخوان خمیده، بریده‌ می شود و قطعات آن در موقعیت مناسب کنار هم قرار می ‌گیرند. در نتیجه وزن به‌ صورت متعادل روی زانو توزیع می شود و تخریب آن به‌ کندی صورت می‌ گیرد. به این ترتیب نسبت‌ به مشکلات شایع بعد از این عارضه از قبیل آرتروز، پیشگیری به عمل می ‌آید. در عمل جراحی هدایت رشد استخوان، رشد بخش خمیده زانو (قسمت داخلی) به کمک تجهیزات مختلف مثل قرار دادن صفحه فلزی کوچک کند می ‌شود. درنتیجه زانو به ‌مرور زمان حالت صاف به خود می ‌گیرد. این فرآیند حدوداً 12 ماه به طول می ‌انجامد. هدایت رشد استخوان معمولاً برای درمان زانوی ضربدری در سنین رشد (کودکی و نوجوانی) مورد استفاده قرار می ‌گیرد. برای گرفتن استعلام هزینه عمل زانوی ضربدری به دو روش استئوتومی و هدایت رشد از اینجا تماس بگیرید.

هزینه عمل زانوی ضربدری

هزینه عمل زانوی ضربدری در همه افراد یکسان نبوده به تصمیم متخصص ارتوپد بستگی دارد. زیرا جراحی به دو روش استئوتومی و هدایت رشد استخوانی صورت می ‌گیرد. برای انتخاب هر یک از این روش ‌ها مواردی چون شرایط سنی، وضعیت تغییر شکل زانو و عامل ایجاد کننده عارضه در نظر گرفته می ‌شود. علاوه‌ بر این هزینه‌ ها، عمل جراحی تحت تأثیر تجربه و تخصص پزشک، موقعیت جغرافیایی، تجهیزات مورد استفاده در جراحی و داروهای تجویزی قبل و بعد عمل قرار دارد. به این موارد می ‌توان نوع شرکت بیمه‌ گر و انجام عمل روی یک پا یا هر دو پا را نیز اضافه کرد.

مطالعه مقاله:
کاهش درد مفاصل با تغییر سبک زندگی
هزینه عمل زانوی ضربدری
هزینه عمل زانوی ضربدری

سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی نحوه شکل‌ گیری، نحوه درمان و هزینه عمل زانوی ضربدری پرداختیم. در موارد شدید تغییر شکل زانو که فاصله قوزک ها از هم بسیار زیاد است، عمل جراحی برای درمان ضرورت می یابد. بر حسب شرایط سنی، عامل ایجاد کننده و شدت تغییر شکل عمل جراحی به ‌صورت استئوتومی یا هدایت رشد استخوان انجام می ‌گیرد. برای تشخیص دقیق عارضه و داشتن یک عمل موفقیت آمیز مراجعه به یک متخصص ارتوپد باتجربه و ماهر اهمیت دارد. دکتر عباس بهراد متخصص ارتوپد و جراح زانو و لگن آماده خدمت رسانی به بیماران عزیز در رابطه با تشخیص و درمان عارضه زانوی ضربدری هستند. برای گرفتن نوبت ویزیت حضوری از طریق شماره های درج شده در سایت اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Phone