
هزینه عمل تعویض مفصل ران
بسیاری از افراد به دلیل ضربه، بیماری های نظیر آرتروز، آرتریت، تومور و بسیاری عوامل دیگر دچار مشکل در عملکرد مفصل ران یا لگن خود می شوند. آسیب های خفیف در این محدوده با روش های غیرتهاجمی از قبیل دارو، بریس یا تمرینات فیزیوتراپی قابل درمان است. اما آسیب به عمل جراحی تعویض مفصل جزئی یا کامل نیاز دارد. این مقاله به بررسی نکاتی در رابطه با چگونگی، مزایا، معایب و هزینه عمل تعویض مفصل ران اختصاص داده شده است. با ما تا پایان همراه باشید.
عمل جراحی تعویض مفصل ران
پیش از پرداختن به موضوع هزینه عمل تعویض مفصل ران، ارائه نکاتی در رابطه با این عمل جراحی ضرورت دارد. مفصل ران یا لگن (هیپ یا هانش) که ظاهر گوی و کاسه ای دارد تحت عنوان بزرگ ترین مفصل در بدن شناخته می شود. بخش گوی مانند مربوط به استخوان ران (فمور) و بخش کاسه ای مربوط به لگن است. لازمه سلامت مفصل ران، حرکت آزادانه استخوان های بخش گوی و کاسه ای در کنار هم است. این امر به لطف لایه غضروفی موجود در سطح استخوان های مربوطه امکان پذیر شده است. تخریب لایه غضروفی در مواردی چون ضربه مستقیم، نقص های مادرزادی یا بیماری های نظیر آرتروز، آرتریت، روماتیسم، تومور و … رخ می دهد.
در صورت خفیف بودن شدت آسیب وارده، روش های درمانی غیر تهاجمی از قبیل تمرینات فیزیوتراپی، رژیم دارویی، بریس و سایر وسایل کمک حرکتی به بهبود وضعیت بیمار و کنترل شرایط کمک می کند. اما در صورت شدید بودن شدت آسیب وارده، عمل جراحی ضرورت می یابد. یکی از متداول ترین اعمال جراحی در این زمینه، تعویض مفصل یا آرتروپلاستی لگن یا ران نام دارد. در این عمل جراحی بنا به تشخیص پزشک ابتدا بیمار تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی قرار می گیرد. سپس برحسب میزان آسیب، تعویض مفصل به صورت کامل یا جزئی انجام می شود.
عمل تعویض مفصل ران در چه سنی موفقیت آمیزتر است؟
تعویض مفصل لگن محدودیت سنی نداشته و در همه سنین با درصد موفقیت بالا قابل انجام است. اما اکثر افراد تحت درمان با این روش بین ۵۰ الی ۸۰ سال سن دارند. البته این موضوع باید در افراد جوان مدنظر قرار گیرد که طول عمر پروتزهای کار گذاشته شده در لگن همیشگی نیست و تجهیزات تا زمان مشخصی عملکرد مناسب از خود نشان می دهند. در صورت به پایان رسیدن عمر پروتز، تعویض مفصل باید در دستور کار قرار گیرد. براساس مطالعات صورت گرفته، میانگین دوام پروتز لگن بیش از ۲۰ سال است. در نگاه دقیق تر، دوام پروتز در ۸۰ درصد از جوانان بیش از ۱۵ سال و در ۹۴ درصد بزرگسالان حدود ۲۰ سال است.
نحوه انجام عمل جراحی تعویض مفصل ران
در این عمل جراحی ابتدا سر استخوان ران به کمک اره بریده می شود. سپس جایگزینی بخش آسیب دیده با کره مصنوعی از جنس سرامیک یا فلز در دستورکار قرار می گیرد. محکم کردن پروتز به سر استخوان ران با قرار دادن دسته (Stem) داخل کانال مرکزی استخوان ران امکان پذیر است. در ادامه تراش سطح داخلی بخش کاسه مانند (استابولوم) با اره انجام می شود. بخش کاسه مانند پروتز (از جنس فلز) داخل بخش پاکسازی شده و داخل آن نیز یک کاسه پلاستیکی (پلی اتیلنی) قرار می گیرد. البته در بعضی موارد نیازی به کاسه فلزی نیست و کاسه پلاستیکی به کمک سیمان استخوانی به لایه های زیرین متصل می شود.

مزایا
معمولاً این عمل جراحی به افرادی توصیه می شود که به دلیل بیماری، آسیب یا افزایش سن درد شدیدی را در ناحیه لگن خود تجربه می کنند. گاهی شدت درد به حدی زیاد است که فرد را از انجام فعالیت های روزمره ناتوان می کند. افزایش درد، کاهش دامنه حرکتی لگن را نیز به دنبال دارد. زیرا بیمار به دلیل درد شدید سعی در کاهش فعالیت های خود می کند. لنگش را نیز می توان به مشکلات ناشی از خرابی مفصل ران اضافه کرد.
عوارض
اگرچه امروزه میزان موفقیت آرتروپلاستی مفصل ران در سراسر جهان بسیار زیاد ارزیابی می شود. اما این عمل نیز همانند سایر اعمال جراحی با خطرات و عوارضی همراه است. بخشی از این عوارض ناشی از تخصص و مهارت پایین پزشک و بخشی دیگر ناشی از مراقبت های ضعیف بعد از عمل است. بروز عفونت زودرس یا دیررس یکی از این عوارض است که در ۱ درصد موارد بروز می یابد. گاهی اوقات نیز شل شدن پروتز تحت تاثیر سایش استخوان های اطراف با ذرات جدا شده از پروتز رخ می دهد. درد شدید، ناتوانی حرکتی و بروز آسیب به بافت های مجاور از دیگر عوارض این عمل جراحی هستند.
هزینه عمل تعویض مفصل ران
هزینه عمل تعویض مفصل ران یکی از دغدغه های فکری بیماران مبتلا به این عارضه است. بسیاری از افراد به دنبال انجام این جراحی زیر نظر پزشکانی با حداقل دستمزد هستند. این در حالی است که عمل جراحی آرتروپلاستی لگن باید زیر نظر یک متخصص باتجربه و ماهر صورت بگیرد تا عوارض بعد از آن به حداقل برسد. طبیعتاً دستمزد پزشکان باتجربه در مقایسه با سایرین بیشتر ارزیابی می شود. از دیگر عوامل تاثیرگذار در هزینه عمل تعویض مفصل ران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
وضعیت مفصل ران؛ بعضی افراد به تعویض کلی مفصل و بعضی دیگر به تعویض جزئی نیاز دارند.
نوع برند مفصل مصنوعی؛ اندازه، نوع و برند پروتز براساس شرایط بیمار، سن، بیماری های زمینه ای احتمالی، عامل تخریب مفصل و … از سوی پزشک تعیین می شود.
نوع بیمارستان یا کلینیک؛ بیمارستان های دولتی در مقایسه با خصوصی هزینه های کمتری از بیماران دریافت می کنند.
نوع بیمه؛ سهم شرکت های بیمه گر در پرداخت هزینه عمل تعویض مفصل لگن یکسان نیست.
تجهیزات مورد استفاده

سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر هزینه عمل تعویض مفصل ران پرداختیم. خوشبختانه این عمل جراحی با اهداف درمانی انجام شده و هزینه های آن تحت پوشش شرکت های بیمه ای قرار می گیرد. برای اطلاع از میزان دقیق مبلغ پرداختی باید مواردی چون موقعیت جغرافیایی، نوع بیمارستان یا کلینیک، تجربه و تخصص پزشک مدنظر قرار گیرد. به این موارد می توان وضعیت مفصل ران، نوع روش عمل و تجهیزات مورد استفاده را نیز اضافه کرد. دکتر عباس بهراد متخصص ارتوپد و جراح زانو و لگن آماده خدمت رسانی به متقاضیان عزیز در رابطه با انجام آرتروپلاستی لگن یا ران هستند. برای گرفتن نوبت ویزیت حضوری و استعلام قیمت از طریق شماره های درج شده در سایت اقدام کنید.