• info@dr-behrad.com
  • 02188792149
  • آدرس: تهران، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی، پلاک 19 (ساختمان پزشکان نشاط)، طبقه 4، واحد 12
اوزون تراپی چیست

اوزون تراپی چیست و چه کاربردی دارد؟

شاید کمی عجیب باشد که گاز اوزون به ‌عنوان محافظ زمین در برابر اشعه ماوراءبنفش در زمینه ‌های پزشکی نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما واقعیت این است که اوزون در سریع ‌ترین زمان ممکن واکنش داده و به اکسیژن فعال تبدیل می ‌شود. در نتیجه آثار مثبتی ایجاد کرده و در درمان بسیاری از بیماری ‌های ناشی از کمبود اکسیژن در بدن مورد استفاده قرار می ‌گیرد. این مقاله به بررسی تمامی نکات پیرامون اوزون تراپی و کاربرد آن در درمان مشکلات مفصل زانو اختصاص داده شده ‌است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تا پایان همراه باشید.

اوزون تراپی چیست؟

اوزون یکی از گازهای موجود در طبیعت و متشکل از ۳ اتم اکسیژن است که از زمین در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می ‌کند. امروزه این گاز (گرید پزشکی) فراوان در زمینه کنترل و درمان بیماری ‌های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. البته تاریخ اولین استفاده از گاز اوزون در زمینه پزشکی به ‌سال ۱۸۷۰ بازمی گردد. جالب است بدانید که این گاز در کوتاه ‌ترین زمان ممکن، به اکسیژن فعال تبدیل می شود. در نتیجه بسیاری از مشکلات ناشی از کمبود اکسیژن در بدن را کاهش داده و انرژی سلول ها را به سطح مطلوبی می رساند. احساس خستگی، سرطان، بی حالی، ضعف سیستم ایمنی و … از جمله این مشکلات به شمار می ‌روند. البته گاز اوزون خاصیت ضدعفونی کنندگی نیز دارد.

ساز و کار اوزون تراپی چیست؟

براساس مطالعات صورت ‌گرفته اوزون دارای خاصیت آنتی ‌اکسیدانی، ضد التهابی، ترمیم کنندگی و ضد پیری است. این سازوکارها از طریق آزادسازی فاکتورهای رشد، مقابله با رادیکال های آزاد، حمایت از سیستم ایمنی بدن و بهبود اکسیژن ‌رسانی به سلول ها حاصل می ‌شود. علاوه ‌بر این، بهبود گردش خون، افزایش تولید انرژی سلولی، مقابله با عوامل بیمازی زا و فعال سازی سیستم محافظ عصبی نیز تحت تاثیر وجود گاز اوزون در بدن شکل می ‌گیرد. درنتیجه، بسیاری از بیماری ‌ها به کمک روش اوزون تراپی درمان می ‌شوند؛ به عنوان مثال می توان به آلرژی، عفونت، التهاب مزمن، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات مفصلی و … اشاره کرد.
دوز کنترل شده گاز اوزون به اشکال مختلف برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می ‌گیرد. تزریق مستقیم به محل تحت درمان، قرار دادن در معرض پوست، انتقال خودکار خون و انسداد رکتوم (از طریق راست روده) از جمله این موارد به شمار می ‌روند. در روش انتقال خودکار یا اتوهموتراپی ابتدا خون از بیمار گرفته و با اوزون مخلوط می ‌شود. سپس تزریق مجدد خون به بیمار در دستور کار قرار می ‌گیرد. UBI نیز عنوان تزریق اوزون به خون قبل قرار گرفتن در معرض نور ماوراءبنفش است. همچنین به روش ‌های عنوان شده می ‌توان اوزون تراپی استنشاقی را اضافه کرد.

اوزون تراپی چیست
اوزون تراپی چیست

استفاده از اوزون تراپی برای مشکلات مفصلی

ناراحتی مفصلی در بخش های مختلف بدن از قبیل زانو، لگن، شانه، مچ پا، آرنج و… مشاهده می شود. در مشکلات این چنینی اجزای مختلف مفصل از قبیل استخوان، لایه غضروفی، تاندون‌، منیسک و … دچار اختلال عملکردی و ساختاری می ‌شود. متخصص ارتوپد برای رفع مشکلات مربوطه از روش ‌هایی چون رژیم دارویی، تمرینات فیزیوتراپی، وسایل کمک حرکتی، بریس، عمل جراحی و تزریق مستقیم بهره می ‌گیرد. در رابطه با تزریق مستقیم مواد مختلفی در دسترس متخصص ارتوپد قرار دارد که گاز اوزون یکی از مؤثرترین آنها است. تزریق این ماده، التهاب و درد را کاهش داده و روند تخریب را کندتر می ‌کند. آرتروز، پارگی مینیسک، پارگی تاندون و بورسیت از رایج ‌ترین مشکلات مفصلی قابل درمان با اوزون تراپی هستند.

درمان آرتروز با اوزون تراپی

آرتروز یا استئوآرتریت از رایج‌ ترین مشکلات مفصلی است که در موارد حاد و شدید، مشکلات حرکتی را به دنبال دارد. در این عارضه لایه غضروفی موجود در مفصل زانو به‌ تدریج تخریب ‌شده و از بین می رود. درنتیجه علائمی چون درد، سفتی، تورم و کاهش دامنه حرکتی زانو بروز می ‌یابد. معمولاً مفاصلی دچار آرتروز می ‌شوند که تحت فشار بالا قرار داشته باشند؛ به ‌عنوان مثال می ‌توان به زانو، لگن (هیپ)، ستون فقرات و دست اشاره کرد. برای درمان آرتروز، نحوه استفاده از اوزون بسته به شرایط بیمار انتخاب می ‌شود. اما معمولاً متخصص ارتوپد از تزریق مستقیم به محل زانو استفاده می ‌کند.
تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان آرتروز با اوزون تراپی بسته به واکنش بیمار متفاوت است. اگر چه نتایج مثبت بعد از تزریق اولیه قابل مشاهده است. اما در اکثر موارد بهبود نسبی بعد از جلسه چهارم الی پنجم مشاهده می شود. زیرا بخش زیادی از کلاژن سازی در این بازه زمانی رخ می ‌دهد. تزریق اوزون به زانو در مرتبه اول حدودا ۴۵ دقیقه به طول می انجامد. اما مدت ‌زمان تزریق در دفعات بعدی به ۳۰ دقیقه کاهش می ‌یابد. ناگفته نماند که فاصله بین دفعات تزریق بین دو تا یک مرتبه در ماه متغیر است.

نکته!!!
تزریق اوزون در موارد شدید آرتروز به تنهایی نمی تواند موجب بهبود نسبی بیمار شود. افراد با چنین وضعیتی باید از سایر روش ‌های درمانی به صورت مکمل در کنار تزریق اوزون بهره بگیرند. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ماساژدرمانی، تمرینات فیزیوتراپی، ورزش و طب سوزنی از جمله روش های مکمل به شمار می ‌روند. در کنار این موارد کاهش وزن، تغییر سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی نیز کمک ‌کننده خواهند بود.

اوزون تراپی چیست
اوزون تراپی چیست

سخن پایانی
ما در این مقاله به معرفی یکی از روش ‌های نوین و مؤثر در درمان بیماری ‌های مختلف تحت عنوان اوزون تراپی پرداختیم. این گاز به اشکال مختلف از قبیل تزریق مستقیم به موضع، استنشاقی، تزریق به خون، اتوهموتراپی و… به بدن راه یافته و موجب ترمیم بافتی و کاهش رادیکال های آزاد در بدن می ‌شود. متخصص ارتوپد برای رفع بسیاری از مشکلات مربوط به مفاصل از قبیل آرتروز، پارگی منیسک، تاندون و … از تزریق مستقیم گاز اوزون بهره می گیرد. البته در صورت استفاده از سایر روش ‌های درمانی اثرگذاری تزریق افزایش می ‌یابد. دکتر عباس بهراد متخصص ارتوپد و جراح زانو و لگن آماده خدمت رسانی به بیماران عزیز در رابطه با اوزون تراپی هستند. برای گرفتن نوبت ویزیت حضوری از طریق شماره های درج شده در سایت اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PhoneEmail