• info@dr-behrad.com
  • 02188792149
  • آدرس: تهران، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی، پلاک 19 (ساختمان پزشکان نشاط)، طبقه 4، واحد 12
مراجعه به بهترین دکتر آرتروز

آرتروز (Osteoarthritis) که به صورت خلاصه (OA) نیز نامیده می شود، شایع ترین بیماری مفصلی به شمار می رود. آرتروز باعث التهاب و از بین رفتن تدریجی غضروف میان مفاصل شده که فرد در نتیجه آن درد و دشواری در حرکت را تجربه می کند. به محل پیوند دو استخوان به یکدیگر مفصل گفته می شود که با یک بافت محافظ به نام غضروف پوشیده شده اند. بیماری آرتروز این غضروف را از بین می برد و استخوان ها هنگام حرکت به یکدیگر ساییده می شوند. OA اغلب در افراد مسن دیده شده ولی در افراد بزرگ سال در هر سنی ممکن است رخ دهد. در این مقاله در رابطه با زمان مراجعه به بهترین دکتر آرتروز صحبت می کنیم.

 

علائم بیماری آرتروز کدام است؟

در مراحل اولیه ممکن است هیچ علامتی در فرد مبتلا دیده نشود، علائم این بیماری به تدریج ظاهر شده و از یک یا چند مفصل شروع می شود. مهم ترین علامت ابتلا به آرتروز درد و سفتی در مفاصل است. اگر شخصی در ناحیه مفاصل خود مثل زانو، مچ پا و مچ دست دردی احساس می کند باید هرچه سریع تر به یک پزشک متخصص مراجعه کند. از دیگر عوامل بیماری آرتروز می توان موارد زیر را نیز نام برد.

  • درد و خشک شدن مفصل که پس از بی حرکت بودن درد آن بیشتر می شود.
  • تورم در ناحیه آسیب دیده و مبتلا به آرتروز.
  • مشکل داشتن در حرکت دادن مفصل.
  • احساس حساسیت و گرما در مفاصل.
  • کم شدن حجم عضلات.
  • شنیدن صدای ترک خوردگی یا تق تق در مفصل.

همچنین پیشرفت آرتروز در مراحل بعدی نیز به اشکال زیر ظاهر می شود:

  • التهاب خفیف بافت های اطراف مفاصل
  • آسیب و از بین رفتن کلی غضروف ها
  • رشد استخوان در اطراف مفاصل

بهتر است در صورت مشاهده علائم اولیه در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرد تا از پیشرفت و مزمن شدن بیماری جلوگیری شده و خطر ابتلا به آن کمتر شود. باید به یادداشت که با افزایش سن احتمال ابتلا به آرتروز بیشتر می شود.

مراجعه به بهترین دکتر آرتروز
مراجعه به بهترین دکتر آرتروز

علل ابتلا به بیماری آرتروز

علت دقیق ابتلا به آرتروز مشخص نیست، اما به نظر می رسد زمانی که بدن نتواند بافت مفصلی را به روش معمول خود ترمیم کند، این بیماری به وجود می آید که اصولاً افراد مسن را درگیر خود می کند، اما به طور کلی در هر سنی احتمال مبتلا به آن وجود دارد. به طور کلی آرتروز در اثر آسیب مفصلی ایجاد شده که با گذشت زمان بیشتر می شود.

دلایل ژنتیکی

برخی ویژگی های ژنتیکی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش داده و زمانی که آرتروز شما علل ژنتیکی داشته باشد می ‌تواند حتی در سن ۲۰ سالگی نیز بروز کند؛ بنابراین یکی دیگر از پاسخ های سؤال از کجا بفهمیم آرتروز داریم می تواند سابقه خانوادگی باشد.

ضربه و استفاده بیش از حد

آسیب دیدگی، جراحی یا استفاده بیش از حد از مفاصل می تواند توانایی بدن در انجام ترمیم معمولی مفاصل را تضعیف کرده و به دنبال آن منجر به آرتروز شود. البته باید گفت که ممکن است چندین سال طول بکشد تا علائم آرتروز بعد از ابتلا به آن خود را نشان دهند که در این صورت بهتر است به بهترین دکتر آرتروز و از او مشاوره بگیرید. استفاده بیش از حد از مفاصل شامل مشاغل یا ورزش هایی است که حرکات تکراری زیادی دارند.

چاقی

چاقی و وضعیت بد بدن نیز از عوامل معمولی است که منجر به آرتروز شده یا می تواند امکان ابتلا به آن را بیشتر کند.

 

پیشگیری از آرتروز

ممکن است برخی فاکتورهای ابتلا به بیماری آرتروز مثل ژنتیک، سن و جنسیت را نتوان کنترل کرد؛ اما سایر عوامل را می توان تا حدی تحت مدیریت و کنترل گرفت و خطر ابتلا را کاهش داد. موارد زیر شامل کارهایی هستند که با انجام آن ها می توانید تا حد زیادی از بروز آرتروز جلوگیری کنید.

  • مراقبت از بدن: اگر ورزشکار هستید یا برحسب شغلی که دارید فعالیت های بدنی شدیدی دارید، باید به خوبی از بدن خود مراقبت کنید. از کفش هایی استفاده کنید که آسیب به زانوهای شما را کاهش داده و همچنین ورزش ها را طوری انجام دهید که تمامی عضلات شما را درگیر کنند.
  • مراقبت از وزن: وزن بدن خود را متناسب با قد، سن و جنسیت خود نگه دارید.
  • رژیم غذایی سالم: طیف وسیعی از غذاهای سالم وجود دارد که می توانند به افراد کمک کنند و از میان آن ها میوه ها و سبزیجات تازه اهمیت بسیاری دارند. همچنین اگر به دیابت مبتلا هستید، کنترل میزان قند خون می تواند خطر ابتلا به آرتروز شما را کاهش دهد.
  • استراحت کافی: بسیاری ضروری و واجب است که به بدن خود استراحت کافی بدهید.
مراجعه به بهترین دکتر آرتروز
مراجعه به بهترین دکتر آرتروز

انواع درمان های آرتروز

برای درمان آرتروز کل بدن داروهای مختلفی وجود دارد که می تواند به شخص تسکین بدهد که موارد زیر از جمله داروهای مؤثر هستند:

  • مسکن خوراکی مثل استامینوفن و سایر مسکن ها که درد را کاهش داده اما تورم را کم نمی کنند.
  • مسکن موضعی که به صورت کرم، پماد و ژل قابل استفاده بوده و به بی حس شدن مفصل و به دنبال آن کاهش درد کمک می کنند که برای آرتروز های خفیف داروهای بسیار مؤثری هستند.
  • NSAIDs که داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن هستند و که تورم و درد را کاهش می دهند.
  • داروی ضدافسردگی که ممکن بعضی پزشک ها داروهای ضدافسردگی مثل دولوکستین تجویز کند که به از بین بردن درد کمک می کند.
  • کورتیکواستروئیدها: این داروها به صورت خوراکی قابل استفاده بوده و حتی ممکن است با تزریق مستقیم در مفصل نیز تجویز شوند.
  • گزینه‌های درمانی دیگر مثل طب سوزنی، فیزیوتراپی و ماساژ نیز در صورتی نتیجه نگرفتن از موارد بالا به بیمار کمک می کند. البته باید توجه کرد که قبل از مصرف گیاهان و مکمل های سنتی باید حتماً با پزشک آرتروز خود مشورت کرده و از تداخل نداشتن آن ها با سایر داروها مطمئن شد.

 

بهترین دکتر آرتروز چه روش هایی برای تشخیص آرتروز استفاده می کند؟

تشخیص درست و دقیق نوع آرتروز یکی از مهم ترین راه های موفقیت برای درمان ای بیماری است. زمانی که شما برای تشخیص آرتروز به بهترین دکتر آرتروز مراجعه کنید؛ پزشک علائم شما را در نظر می گرفته و سپس یک معاینه فیزیکی برای بررسی مفاصل متورم یا از دست دادن حرکت انجام می دهد و برای تائید تشخیص خود، از آزمایشات خون و پرتوهای ایکس استفاده می کند.

آزمایش ام‌آر‌آی معمولاً زمانی تجویز می شود که آزمایش پرتو ایکس نتواند دلیل مشخصی را برای درد مفصل نشان داده یا پرتو ایکس نشان بدهد که سایر اشکال آسیب به بافت مفصل به‌وجود آمده است.

 

مراجعه به بهترین دکتر آرتروز

هرگونه تأخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمان آرتروز را سخت تر کند. قطعاً داشتن یک پزشک و جراح با تجربه با عملکرد بسیار خوب می ‌تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه آن راحت کند. شما برای درمان آرتروز می‌ توانید به دکتر عباس بهراد متخصص ارتوپدی – جراح تعویض مفصل جراحی فوق تخصصی زانو و لگن مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا این جراحی را برای بیماران خود انجام می دهد. در صورت داشتن هرگونه سؤال در ارتباط با درمان آرتروز می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای این جراحی هستید یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PhoneInstagramEmailBehance